В Україні введено нові стандарти на алкоголь
Відповідно до вимог європейської директиви, яка нормує вміст токсичних речовин у спиртних напоях, в Україні з 1 жовтня введено нові стандарти на лікеро-горілчану продукцію.
Виробники повинні поліпшити її фізико-хімічні показники, зокрема знизити вміст метанолу й альдегідів. На етикетках горілки, коньяків, лікерів, настойок і слабоалкогольних напоїв заводи повинні зазначати сорт спирту, з якого виготовлено продукт, його енергетичну цінність, інгреді?нти й ароматизатори, розповіла завідувач сектором Держпотребстандарту Олена Захарова.
Старі ДСТ (ГОСТи) на спирт, які діють з 1967 року, і на горілку, чинні з 1987 року, ? застарілими і не відповідають ?вропейським вимогам. А кількість ці?ї продукції і її асортимент у країні весь час зроста?.
Зазначимо, що зараз в Україні заре?стровано близько двох тисяч рецептур лікеро-горілчаних виробів, з яких горілка склада? майже 70%. Кожен новий вид горілки повинен проходити експертизу в УкрНД? "Спиртбіопрод".
Підготовлено за матеріалами MarketіnG.
До цієї новини немає коментарів