20-кілограмова ялинка з чорного шоколаду

Ужгородський кондитер Валентин Штефаньо виготовив 20-кілограмову новорічну ялинку з шоколаду

 

Відомий в обласному центрі Закарпаття місті Ужгороді кондитер Валентин Штефаньо підготував для городян 20-кілограмову ялинку з чорного шоколаду. До речі, в минулому році, напередодні святкування Нового 2009 року ужгородець також виготовив шоколадну ялинку, але - 10-кілограмову.

Солодкий виріб заввишки 1,32 м має незвичний вигляд: основа – трикутник, що звужується доверху, наповнений усередині ялинковими прикрасами. Верхівку прикрашають маленькі білі кульки, що символізують сніг. Всі іграшки теж шоколадні, покриті кольоровими натуральними барвниками.

Для солодкої ялинки Валентин Штефаньо використав французький шоколад з 55% какао. Деякі елементи виконані з білого шоколаду.

"Найважче було робити сам каркас, адже дві частини у ньому порожні, а основна — суцільна. Треба було придумати, як це виконати в одній формі,-- розповів Валентин.— Форму зробили із спеціального глянцевого картону, після того вона наповнилася порожніми шоколадними заготовками, які відтак залились шоколадом. Ялинка повністю їстівна, все з натуральних продуктів".

Саме виготовлення ялинки тривало чотири години. Кондитер акуратно приклеював всі деталі розігрітим до 32 градусів шоколадом, відразу охолоджуючи з пульверизатора рідким азотом — щоб міцно трималися. "Сподіваюсь, ялинка протримається до Великодня, потім ми її переплавимо на яйце, ще більше ніж цього року, – каже Валентин Штефаньо.

ZAXID

 

25 грудня 2009р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів