8 помилок, через які продукти в холодильнику швидко псуються
1. Розміщення неправильних продуктів в холодильнику
Вам не потрібно зберігати всю їжу в холодильнику. Не кладіть туди помідори, дині, картоплю, часник, цитрусові та цибулю. Холодильник може вплинути на їх смак і текстуру, розказує Шуба.
Банани, нектарини, груші, персики та авокадо кладіть в нього тільки тоді, коли вони ризикують дозріти. Наприклад, шкірка банана почорніє, але м’якоть все одно буде добра.
2. Зберігання їжі на неправильних полицях
Вибір неправильної полиці — серйозна помилка при зберіганні харчових продуктів. Пам’ятайте про те, щоб їжа була в правильному порядку. Таким чином ви зменшите ризик перехресного зараження.
Наприклад, ви не можете тримати сирий яловичий фарш над салатом айсберг. Яловичий сік може капати і забруднювати ваш салат. Якщо ви з’їсте заражений салат, ви, швидше за все, отримаєте харчове отруєння. Є простий спосіб запобігти цьому! Просто тримайте м’ясо під салатом.
3. Мити продукти перед тим, як покласти їх у холодильник
Немає сумніву, що ви повинні мити їжу перед вживання. Але миття овочів і фруктів завчасно може залишити на них зайву вологу. Це, швидше за все, призведете до зростання бактерій і підвищить ризик багатьох захворювань.
4. Неохайна упаковка
Якщо їжа не упакована належним чином, повітря і волога можуть потрапити і прискорити псування. Тому перед тим, як покласти продукти в холодильник, переконайтеся, що всі кришки надійно закриті.
Якщо ви використовуєте пакет, що закривається, вичавіть якомога більше повітря. Перевірте, чи він належним чином запечатаний.
5. Невилучення продуктів з упаковки магазину
Здавалося б, оригінальна упаковка щільна. Однак можуть бути дірки, які неможливо побачити. Тому м’ясо, птицю та ковбаси складіть назад у тонкий пакет, особливо якщо ви збираєтеся зберігати їх кілька днів. Перед тим як помістити м’ясо в морозильну камеру, вийміть м’ясо з пінопластів і помістіть його в спеціальні пакети та/або щільно загорніть в міцну фольгу або морозильний папір.
6. Зберігання хліба в холодильнику
Холодильник витягує вологу з хліба та інших хлібобулочних виробів. В результаті вони стають несвіжими і набагато менш апетитними. Секрет полягає в тому, щоб покласти їх у морозилку і дістати тільки те, що вам дійсно потрібно. Вони швидко відтануть. На смак вони свіжі та смачні. Якщо у вас є цілий батон або багет, наріжте його перед заморожуванням.
7. Використання дверей холодильника для продуктів, які швидко псуються.
Багато людей думають, що двері холодильника — ідеальне місце для яєць і молока. Це принципова помилка. Температура тут змінюється щоразу, коли ви відкриваєте і закриваєте двері. Тому зберігайте молочні продукти, яйця та м’ясо в найхолодніших частинах холодильника.
8. Неправильне зберігання зелені
Скільки разів ви хапали жменю шпинату і виявляли слизький зелений пучок, що прилип до поліетиленового пакета? Є простий спосіб уникнути цього. Покладіть паперові рушники в пакет. Таким чином ви запобіжите утворенню конденсату. Рушник вбере зайву вологу.
Коли справа доходить до овочів з довгим стеблом, ставтеся до них як до живих квітів. Зберігайте спаржу, зелену цибулю та свіжу зелень у вертикальному положенні у високій склянці води. Просто обріжте стебла, накрийте невеликою кількістю пластику і поставте в холодильник.
До цієї новини немає коментарів