Піднімають рівень цукру в крові та збільшують апетит: список продуктів, які нам шкодять
Дієтологиня Ольза Безугла розповіла, як саме продукти з високим глікемічним індексом впливають на наш організм та призводять до негативних наслідків.
До продуктів з високим глікемічним індексом відносяться: білий рис, картопляне пюре, картопляні чипси, кукурудзяні пластівці, фініки, крекери, тост з білого хліба, локшина рисова, попкорн, гарбуз запечений, пиво, мюслі з горіхами і родзинками, кавун.
Швидке підняття і падіння рівня цукру в крові
"Продукти з високим глікемічним індексом можуть сприяти швидкому підвищенню рівня глюкози в крові після їх споживання, що може викликати енергетичні піки та впадини. Це може вплинути на ефективність та стан здоров'я загалом", – зазначила дієтологиня.
Сприяє розвитку інсулінорезистентностіРегулярне споживання продуктів з високим глікемічним індексом може сприяти розвитку інсулінорезистентності, що є фактором ризику для розвитку діабету типу 2 та інших метаболічних захворювань.
Збільшення апетиту
Дієтологиня зазначає, що їжа з високим глікемічним індексом може призвести до більшого відчуття голоду та бажання споживати їжу частіше, що може сприяти надмірному споживанню їжі та зайвій вазі.
Ризик розвитку серцево-судинних захворювань"Попередні дослідження показали зв'язок між високим споживанням продуктів з високим глікемічним індексом та збільшеним ризиком серцевих захворювань", – йдеться в інстаграм-дописі.
Вплив на здоров'я шкіриВисокий рівень цукру в крові може вплинути на здоров'я шкіри, сприяючи появі акне та інших шкірних проблем.
Дієтологиня Ольга Безугла зазначає, що краще обмежувати споживання продуктів з високим глікемічним індексом і надавати перевагу продуктам з низьким глікемічним індексом, таким як цільні злаки, овочі, фрукти з низьким вмістом цукру, боби, ягоди і неперероблені продукти.
Збалансоване харчування може допомогти підтримувати стабільний рівень цукру в крові та сприяти загальному здоров'ю. https://korisno.24tv.ua
До цієї новини немає коментарів