7 найсмачніших рецептів какао для закарпатців у зимовий вечір
1. Найпростіший рецепт
Класичний напій: на дві чашки нам треба: 400 мл молока, 20 г какао-порошку, 20 г цукру, по дрібці ванілі, мускатного горіха та кориці.
Приготування: Молоко поставте у каструлі на вогонь. Змішайте цукор, какао та спеції. Додайте в цю суміш дві ложки теплого молока та перетріть до зникнення грудочок. Влийте у каструлю з молоком та доведіть до кипіння. Готово!
2. З маршмеллоу в духовці
На дві чашки потрібно: 400 мл молока, 20 г маршмеллоу, 20 г какао-порошку та 2 кубики чорного шоколаду.
Приготування: насамперед почніть розігрівати духовку до 180 градусів. Поставте молоко на вогонь і дві ложки додайте в чашку з какао. Перетріть до зникнення грудочок. Влийте у молоко та додайте шоколад. Доведіть до кипіння. Розлийте какао по вогнетривких чашках та покладіть зверху маршмеллоу. Ставте чашки у розігріту духовку та виймайте, коли маршмеллоу покриється золотим рум’янцем.
3. З гострим перцем
На дві склянки треба: 400 мл молока, перець чилі мелений — дрібка, по пів чайної ложки кориці й ванільного цукру та 3 ст.л какао-порошку.
Приготування: В каструлю налити молоко і всипати всі спеції. Довести молоко до кипіння. Паралельно перетерти какао з ложкою теплої води до зникнення грудочок. Влити какао у молоко та проварити його ще декілька хвилин на повільному вогні. Перед подачею процідити та потерти зверху гірким шоколадом або присипати корицею.
4. З імбиром
На дві склянки нам треба: 500 мл молока, 2 ст.л какао-порошку, 1.5 ст.л цукру, 2 шматочки гіркого шоколаду та імбир — 1 ч.л меленого або 2 см свіжого і перетертого в пюре.
Приготування: Імбир змішайте з молоком і поставте у каструлі на вогонь. Як тільки закипить — напій слід процідити. Розітріть какао із цукром, всипте в тепле молоко та ретельно перемішайте. Потримайте на вогні ще пару хвилин і напій готовий. Перед подачею потріть темним шоколадом.
5. Какао з ромом та бананами
Для приготування нам знадобиться: 400 мл молока, 2 ст.л води, 1 ст.л цукру, 70 г чорного шоколаду, 200 г шоколадного морозива, 2 банани, 100г рому.
Приготування: підігрійте молоко та збийте його з бананом за допомогою блендера. Шоколад розтопіть на водяній бані. Також вмішайте його в молоко.
Зваріть сиром з води та цукру, змішайте його з ромом. Налийте на дно склянок. Зверху — молоко з бананом та шоколадом і поверх по кульці морозива. Можна залишити трішки топленого шоколаду і полити ним зверху морозиво.
6. Какао з коньяком та апельсином
Слід зварити його за найпростішим рецептом, який є цій статті під №1. Лиш попередньо перетріть цедру апельсина з цукром. А у гарячий напій влийте 30 мл коньяку. Можна також настояти коньяк на апельсиновій цедрі й додати ці компоненти вже в готову чашку какао — так буде навіть смачніше. Процідіть напій та влийте у нього 30 мл коньяку.
7. Какао із сіллю
На дві чашки потрібно: 400 мл молока, 1ст.л цукру, 4ст.л какао-порошку, 1ч.л ванільного цукру, по дрібці кориці, паприки меленої та солі.
Приготування: Молоко підігріти, спеції та сіль перетерти з какао. Додати в какао пару ложок теплої води та перетерти до зникнення грудочок. Влити у молоко та довести до кипіння. Перед подачею можна присипати какао, перетертим з цукром та корицею.
Інформує "Львів - місто натхнення".
До теми
- Для безпечних подорожей у зимовий період - поради закарпатських патрульних водіям
- Сніг на дорогах – поради безпеки для водіїв від правоохоронців
- Як правильно підготувати кімнатні рослини до зими?
- Хмарну погоду, слабкий сніг, дощ та ожеледицю прогнозують синоптики сьогодні, 15 листопада, на Закарпатті
- Патрульні Закарпаття звертають увагу водіїв на безпеку на дорозі в морозну погоду
- Що робити, щоб взуття не промокало: 6 простих способів захиститися від вологи
- Чому не можна зберігати яйця у дверцятах холодильника?
- Що обов’язково потрібно зробити з автомобілем перед зимовим сезоном
- Як правильно підготувати авто до зими — поради закарпатських патрульних
- Правильне зберігання шин в міжсезоння – запорука безпечної їзди
- Час «перевзути» авто, радить поліція
- Плоди шипшини: чому без них не обійтися у холодну пору року
- «Опілля» створило інноваційну новинку, яка змінює уявлення про солодкі напої
- Чому термобілизна є незамінною частиною зимового гардеробу
- Розкриваємо секрети ціноутворення: скільки коштує якісний теплообмінник
- Коли холодильник не працює: як зберегти продукти під час відключення світла?
- Цікаві страви з Мівіною
- Чим корисний справжній квас навесні
- Зустрічайте новинку від «Опілля» – справжній смак сезону-2024
- Справжній напій українців: «Опілля» відродило споконвічну традицію
До цієї новини немає коментарів