Солодку червону ягідку на Закарпатті вирощують скрізь, де дозволяє природа

Солодку червону ягідку на Закарпатті вирощують скрізь, де дозволяє природа
Однак, так и мовити, на її продаж "орієнтовані" здебільшого три райони — Виноградівський, Іршавський та Мукачівський.

 

Так, уже 4 роки ростить полуницю на продаж Михайло Габель із села Ключарки, що на Мукачівщині. У розпорядженні агронома майже 3 гектара власної плантації. Чоловік вирощує лише один вид ранньої полуниці – італійський сорт Альба. За сезон фермер збирає майже 6 тонн стиглої ягоди.

Господар продає закарпатську полуницю до Львівської та Івано-Франківської областей, співпрацює із місцевими кондитерськими, і, навіть, у маленькій кількості експортував солодкі плоди до Чехії.

Фермер каже, що зараз кілограм великих, відбірних плодів ключарківської полуниці коштує 30 гривень. Також у продажі є ягоди меншого калібру, кілограм яких вартує 20 гривень.

Сезон збору полуниці закінчується в середині червня. Решту часу фермер займається культивацією та прополюванням грядок.

Михайло запевнив, що його полуниця повністю екологічно чиста. Журналісти телеканалу "Sirius" вирішили перевірити ягоди на наявність нітратів у Держпродспоживслужбі. Результати лабораторних аналізів дивіться у сюжеті телеканалу.

 

17 травня 2018р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів