Закарпаття. Не горами єдиними!

Закарпаття. Не горами єдиними!
Закарпатський край активно приваблює туристів гастрономічними турами. Зі слів голови Регіональної туристичної організації Федора Шандора, розвиватися напрямок почав ще наприкінці 90-х, коли з’явилися перші дегустаційні зали сиру та вина.

 

З початку ж 2000-х років справжній бум попиту саме на такі атракції призвів до масштабного розвитку галузі.

Федір ШАНДОР, туризмознавець, голова Регіональної туристичної організації Закарпаття

На сьогоднішній день обов’язковими для відвідування в туристичних фірмах є дегустації ний зал меду, леквар, вина, сиру, є дегустація паленки, дегустація хлібів уже зроблена. І найбільша розроблена — це подорож по етно-національній кухні у місті Перечин. Достатньо натиснути в глобальній мережі «гастрономічний туризм в Закарпатті» і дегустації в Закарпатті. Зразу випадає цілий список з робочими мейлами. Це не мертві сайти, не мертві телефони. Стосовно цінової політики, то є вилка «від» і «до». Для масових груп, індивідуальний підхід, ексклюзивний підхід… Якщо в загальному брати, то мінімальна дегустація буде коштувати 50-60 гривень, це з шістьма сортами вина і сиром для перебивку. Сирна буде коштувати 60-80 гривень, медова 70-90. Якщо брати дегустацію на 4-х осіб, але насправді там можуть наїстися і 8, то вона коштує 399 гривень. Ну і у нас з’явилася нова екзотики — нетрадиційні дегустації. Наприклад, равлики: тарілка равликів, приготованих по-різному. Дегустація жаблячих ніжок, ковбасних виробів, шовдаря, сала… Відповідно, вони розкриття і приєднаються до тих дегустацій, які існують традиційно.

Наступного ж року, каже туризмознавець, в рамках одного із вже існуючих фестивалів їжі, очікують започаткування дегустацій напою, що давно став родзинкою Закарпаття — кави.

Джерело: Uzh Inform

 

06 грудня 2017р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів