ТОП-5 екопродуктів Закарпаття для своїх і гостей краю
Закарпатський туризмознавець Федір Шандор зробив підбірку найкращих екологічних продуктів, які повинен спробувати кожен закарпатець і турист.
1. Ковбаса зі сливовим лекваром.
Виробник: еко-ферма "Угочанський смак", що в селі Ботар Виноградівського району.
Особливість: купажна ковбаса з м’яса свині-мангалиці та корови угорської сірої з додаванням свіжого сливового леквару в процесі першого етапу виробництва з подальшим в’яленням. М'ясо мангалиць дуже дієтичне, тому з нього виходить особливо смачна ковбаса, яку вже встигли вподобати туристи в якості сувеніра.
2. Сир твердий типу "капріно" з козячого молока.
Виробник: еко-ферма "Зелений гай", Нижнє Селище Хустського району.
Особливість: витриманий сир з камембер-капріно протягом кількох місяців вистоюється до консистенції пармезан-капріно. Його основу складає козяче молоко з породи чеська коза.
3. Зелений мед.
Виробник: еко-медовий дім сім’ї Переста, Мукачево.
Особливість: мед з квітів дикої білої акації, зібраний бджолами карпатської породи на берегах річок Іршавського та Мукачівського районів. До меду додають сік свіжого алоє, після чого витримують за спеціальною рецептурою. Створили його минулого року до Дня святого Патріка.
4. Сир твердий типу "грюєр" "Нарцис".
Виробник: еко-сироварня "Селиська сироварня", Нижнє Селище.
Особливість: сир з молока корів бурої карпатської породи, витриманий понад півроку. Вироблений та доглянутий ручним способом, вимочений у марамороській ропі. Термін дозрівання - 6 місяців. Для однієї голівки сиру використовують 250 літрів молока. Орієнтовна вага голівки 17 кг.
5. Паштет з купажного м’яса.
Виробник: еко-ферма "Зелений гай", Нижнє Селище Хустського району.
Особливість: до його складу входять теляче, свинне та козине м’ясо. Виготовлений не промисловим методом з додаванням регіональних спецій та консервований свинним жиром.
До теми
- Розпочалися зйомки фільму про зимовий туризм на Закарпатті
- Минулого року природні парки Закарпаття відвідали понад 173 тисячі туристів
- На Закарпатті оголосили сніголавинну небезпеку
- 22,5 млн грн туристичного збору сплатили на Закарпатті за 11 місяців цього року
- На Закарпатті розробили аудіогід туристичними локаціями Берегівщини
- Найкращі виноградники Закарпаття у 2024 році. Рейтинг Закарпатської туристичної організації
- Відсьогодні Мукачівський історичний музей у замку "Паланок" змінює графік роботи
- Топ-7 туристичних місць на Закарпатті, які варто відвідати восени
- В Ужгороді з нагоди Дня туризму відзначили представників цієї сфери
- Із нагоди Дня туризму музеї Закарпаття запрошують завтра, 27 вересня, усіх охочих на «Вільні години»
- Навчаються сталому туризму та ходять у гори: на Рахівщині тривають активності «Щасливих дітей»
- На Закарпатті зросли податкові надходження від туристичної галузі
- «Синь і Вир». Відомій скульптурі біля верховинського озера виповнюється 40 років
- За пів року національні природні парки Закарпаття відвідали майже 57 тисяч туристів
- За пів року на Закарпатті сплатили понад 8,6 млн грн туристичного збору
- Нову туристичну родзинку створили у Мукачеві до Дня міста
- За 4 місяці 2024 року на Закарпатті сплатили 5,8 млн грн туристичного збору
- В Ужанському Нацпарку зростають 23 види орхідей
- На Закарпатті квітне Долина нарцисів
- Нова туристична атракція Закарпаття: «Сквер Трьох яблук, що змінили світ»
До цієї новини немає коментарів