Ужгородський автор помаранчевого торта став призером кулінарного конкурсу в Парижі
Нещодавно в Парижі у рамках виставки “Evropain” відбувся міжнародний конкурс кондитерів “Croquembouches”. У конкурсі взяли участь 18 команд, із них 13 французьких і 5 іноземних.
Кондитерам було поставлене завдання відтворити автомобіль при умові використання 170 ? 200 штук заварних булочок діаметром 3 см, 1,5 кг цукрової мастики й не більше 2 кг грильяжу. ? на це все давалося близько 3 годин. Після чотирьох днів конкурсу авторитетне журі оголосило результати змагань. Перше місце вибороли кондитери з Кореї, друге ? з Румунії, трет? місце посіли кондитери з Ужгорода Валентин Штефаньо та його сестра Валентина. ?Про конкурс дізнався випадково: побачили в сусіда мо?ї сестри в Парижі кондитерський журнал, у якому було оголошення про конкурс та його умови. Ми погодилися на участь, навіть при тому, що ніколи не працювали з карамеллю. На тренування і на продукти ми витратили близько 500 ?вро, але я не шкодую за цими грішми, бо отримав важливий досвід, якого в нас ніде взяти?, ? сказав Валентин. Нагада?мо, що під час помаранчевої революції в Ужгороді Валентин виготовив помаранчевий торт вагою близько 5 кілограмів, який став смачним об??ктом помаранчевої пропаганди для закарпатських правоохоронців. Ним пригощали міліціонерів, які охороняли будівлю ОДА під час акцій протесту.
[i]Rio[/i]
До цієї новини немає коментарів