ЩОБ І В ЛІС ХОДИТИ, І ГРИБІВ НЕ БОЯТИСЯ!
Яким чином гриби потрапляють до вашого столу – питання в даному випадку другорядне. Збиратимете ви їх чи придбаєте на ринку, не важливо. Головне аби вони не стали причиною вашого отруєння. Для цього ви повинні розрізняти не тільки їстівні та неїстівні (отруйні) гриби, але й навчитися розрізняти гриби-двійники. А також пам’ятати, що не можна збирати гриби в межах промислових зон та поблизу автодоріг (якщо ви купляєте гриби на ринку, було б непогано якби ви могли з’ясувати у продавців, де вони зібрані). Тоді ви не станете жертвами токсинів, алкалоїдів та сполучень важких металів, які містяться в недобрих грибах.